Férfi termékenység elősegítése vitaminokkal, gyógynövényekkel

Spermiumok fejlődése, ciklusa

  • A spermiumok a férfiak szervezetében 100 napos periódusban fejlődnek újra. A folyamat, amelynek során a herében kialakulnak a spermiumok, mintegy 100 napig tart: 74 nap kell a spermium kifejlődéséhez, azután még 20-30 nap kell ahhoz, hogy megérjen. A folyamatot végig kell várni, mielőtt arra számítanánk,hogy a spermium mennyiségében és minőségében bármiféle javulás következzék be. Miután azonban a spermiumtermelés folyamatosan zajlik, a férfiak folyamatosan termékenyek, nem úgy mint a nők, akik minden ciklusuk során csak mintegy 8 órán át teljesen fogamzóképesek.

  • A mítoszról, amely szerint a gyakori szeretkezés kimeríti vagy legyengíti a spermiumkészletet, nem igaz! A kutatások szerint, ha partnerünkkel együtt gyereket akarunk, minél rendszeresebben élünk nemi életet, annál valószínűbb, hogy sikerülni fog. Ha nincs rendszeres magömlés, a spermiumok összezsúfolódnak és ugyan nő a spermiumok mennyisége egy ideig, viszont a minősége jelentősen romlik. Érdemes hát elgondolkodni, mi számít jobban.
Férfi termékenység elősegítése

  • A táplálkozásnak és a környezeti tényezőknek a férfi-termékenységre kifejtett hatását számos tanulmány vizsgálta már, amelyekből nyilvánvalóvá vált, hogy az egészséges táplálkozás, a jó vitamin- és ásványi­anyag-ellátottság, valamint a károsító tényezők mel­lőzése a spermiumtermelés alapvető feltétele.

 

  • A méreganyagoktól, műtrágyától, per­metszerektől mentes bioélelmiszerek kiemelkedő fontosságúak a férfitermékenység megőrzésében vagy helyreállításában. Egy dán kísérlet során vélet­lenül tapasztalták, hogy az üvegházaikban mező­gazdasági vegyszereket egyáltalán nem használó dán farmerek spermiumszáma váratlanul magasnak – az átlag majdnem kétszeresének – adódott. Az eredmények magukért beszélnek – a biotáplálkozás nagymértékben segíti a férfitermékenységet.

 

  • A vitaminok és ásványi anyagok hiánya, a környezeti mérgekkel való túlterheltség megállapítható a haj elemzésével (HMA) – egyetlen hajszál egyetlen darabkája felvilágosítást ad mindar­ról, ami a hajhagymában és a szőrtüszőben az azt megelőző 6-8 hét alatt végbement. A módszer 0,1 ppm-ig (1 millióra vonatkozta­tott részecskeszám) megbízható; vagyis igen pontos adatokkal szolgál a ritkábban előforduló, a szerve­zetben kis mennyiségben jelen lévő, ám működésé­hez nélkülözhetetlen anyagok egyensúlyáról is

 

  • A vitamin- és ásványianyag-pótlás napjainkban, a multivitamin-készítmények hatalmas választékában egyszerű és olcsó. A speciális, egyes vitaminok és ásványi anya­gok egyéni pótlását célzó diétás programok már nagyobb odafigyelést, célzott megközelí­tést igényelnek.  Kontroll hajvizsgálat a megkezdett kezelést követő 3 hónap múlva indokolt.
Tags :

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.