Hipnoterápia

A hipnoterápia az alternatív gyógyászat régóta ismert ága, amely a test és lélek összhangját hivatott hely­reállítani.  A hipnoterápia el­sődleges alkalmazási területei napjainkban a különböző fóbiák és szenvedélybetegségek, ill. egyes, hagyományos or­voslással gyógyíthatatlan állapotok gyógyítása. A megtermékenyülési nehézségek kezelésébe való bevonása újszerű próbálkozás, amely azonban sok esetben minden más módszernél ha­tékonyabbnak bizonyul. Ugyanis különböző lelki bajok képesek megakadályozni még egy egészséges női szer­vezetben is a terhesség létrejöttét. A hipnoterápia ebben tud segíteni.

 

Hogyan működik?

 • A hipnoterápia nem más, mint a tudattalan szintjé­nek elérése és módosítása a tudat által, hogy az előbbi a testre hatva kedvezően befolyásoljon bizo­nyos élettani funkciókat.

 

 • A hipnózis elsődleges célpontjai azok a mély agyi struktúrák, amelyek a nem tudatos érzésféleségekért – a félelemért, az ösztönökért, az aggályokért, a szorongásért – felelősek. Ezek azok a „nem tudom, miért, de olyan rossz érzésem van” intuíciók, amelyek a mindennapi életben gyakran kísértik az embert, és amelyek gyakran egy terhesség bekövetkeztét is befolyásolják. Gyakori ugyanis, hogy egy nő tudatán és akaratán kívül valamilyen oknál fogva fél a terhességtől – fél a felelősségtől, a visszafordíthatatlanságtól, a szülés és az anyaság nehézségeitől, még ha a józan eszével szeretne is gyermeket. A hipnoterápia ezeknek a mélyről fakadó, nem tudatos érzéseknek képes a gyökeréig hatolni és felhozni azokat a tudat szintjére, ahol már értelemmel megközelíthetővé és megoldhatóvá válnak. Ha ez nem történik meg, a tudat­alatti „felhatalmazás” nélkül is képes úgy megváltoz­tatni a szervezet biokémiai egyensúlyát, hogy ne jö­hessen létre terhesség.


Kinek ajánlott?

Mindazok, akik az alábbiak közül bármelyiket tapasztalják magukon:

 • Vegyes érzések az anyasággal kapcsolatban: Fontos önnek a karrierje, és nem akarja feladni vagy szüneteltetni azt a    családalapításért. Nem akar olyanná válni, amilyen az ön édesanyja.

 

 • Félelem a biológiai óra ketyegésétől: Ön attól fél, hogy kicsúszik az időből, ezért gyor­san le akarja tudni a szülést. Egyesek azt hiszik, a biológiai életkor megegyezik a kronológiai élet­korral, pedig nem! A ma embere tovább él elő­deinél, és jobb egészségnek örvend.

 

 • A nőiség tagadása: Az ön szülei talán fiúgyermeket akartak, és akként kezelték önt, amikor kicsi volt. Azóta is folyamato­san azt bizonyítja a világnak, hogy ér annyit, mint bármelyik férfi, és igyekszik tagadni a nőiségét.

 

 • Úgy gondolja, nem érdemel meg egy gyereket: Az ilyen fals gondolatmenet alacsony önértéke­lésből fakad.

 

 • Ambivalens érzések a partnerrel szemben: Nem bízik a partnerében, fél, hogy egyedül hagyja önt. Úgy érzi, nem ő az igazi.

 

 • Bűntudat korábbi abortusz miatt: Ha mégoly alapos indokkal tette is, nem tud megbocsátani magának. Úgy érzi, bűnhődnie kell.

 

 • Félelem a szüléstől: Egyes nők attól rettegnek, hogy szülés közben életüket vesztik.

 

 

Bármilyen egyéb tényező fennállása az alábbiak közül:

 • Tisztázatlan eredetű meddőség
 • Ismétlődő vetélések
 • Policisztás ovárium, endometriózis, anovulatorikus ciklusok
 • Fogamzás elmaradása több mint egy évig tartó próbálkozás után

 

Bizonyítékokon alapuló alkalmazás

 • A hipnoterápia alkalmazásával egyes terapeuták 46%-os élveszületési rátáról számolnak be, ami igen biztató eredmény, az IVF – monoterápia átlagosan 22, a legjobb centrumokban 43,4%-os sikerarányával szemben
About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.