Szülés utáni bőrápolás, fogyás

Bőrfeszesítés

A terhesség alatt a has bőre alkattól függően megnyúlhat, amely szülés után a has megereszkedett tónusát idézheti elő.

Szülés után a petyhüdt hasfalat haskötõvel ajánlatos leszorítani, illetve hogy a bõr visszanyerje eredeti rugalmasságát, gyakran kell hidratálni és masszírozni. A masszázs és a tornagyakorlatok fokozzák a szövetek vérkeringését.

Ha úgy érezzük, mindent megtettünk az undok kis zsírpárnák eltüntetéséért, az eredmény mégsem elég meggyőző, stratégiánkba ne szégyelljünk bevonni külső erőket se.  Drogériákban, gyógyszertárban a szépségipar legújabb csodafegyverei között válogathatunk, melyek társaink lehetnek a zsírpárnák, a narancsbőr és a terhességi csíkok elleni harcban.

 

Gátizom

  • A gátmetszés miatti fájdalom néha hetekig eltarthat. A gáti izmok épségét tornával visszanyerhetjük, megtarthatjuk, de fontos kémiai szempontból is védenünk. Ez nem csak az intimszappanok használatát jelenti, hanem a károsító hatások elkerülését is.

 

Zsírégetés

  • A terhesség alatti hónapokban a nők 99%-a hízik. A baba és a magzatvíz súlyán kívül, biztonsági tartalékot is “felhalmoz” a szervezet, zsír formájában. Ez teljesen természetes. Terhesség alatt a szervezetnek sokkal ellenállóbbnak kell lennie a betegségekkel szemben -ellenállóbb is- valamint a babának minden pillanatban meg kell adni a táplálékot, ezért több energiaraktár képződik a női testen, zsír formájában.

 

  • Szülés után azonban ez a biztonsági tartalék ott marad. Nincs már rá szükség, és a nő szeretné újra visszanyerni vonzó testformáját.

 

Mellfeszesítés

  • A bőr a terhesség során mechanikus és hormonális hatásokra kinyúlik, elvékonyodik, ezért a mellek szülés, illetve szoptatás után megereszkedhetnek, petyhüdtebbé válhatnak. A dekoltázs, a mellek krémezése, valamint az edzés, a megfelelő táplálkozás ezért nélkülözhetetlenné válik.

 

Egyéb

  • Sok anya kíváncsi arra, vajon honnan tudhatja meg, hogy csecsemője elegendő tejet fogyaszt-e, és aggódik amiatt, hogy képes lesz-e a csecsemője igényének megfelelő tejmennyiséget termelni. Ha esetleg kevés lenne az anyuka teje, rásegíthet tejserkentő teák fogyasztásával.

 

  • A hasi görcsöknek van egy fajtája, amely elsősorban az anyatejjel táplált, újszülöttek sajátja. Ez erős fájdalommal és görcsökkel, puffadással és bélgáz képződésével jár. A görcsök édeskömény teával enyhíthetők.
About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.