Szülést könnyítő készítmények

Méh erősítése

A terhesség vége felé sok nő reménykedik abban, hogy a szülésük gyorsan és könnyen fog lezajlani. Ebben segítségükre lehet, ha olyan gyógyhatású készítményeket szednek, ami  ellazítja a méh izomzatát, valamint megkönnyíti a vajúdást.

  • A málnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat. A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.

Sikosító a szülés könnyítéséhez

  • Nemcsak a szexuális együttléteknél, hanem szülésnél is segíthetnek a síkosítók, mivel a magzat koponyáját és a hüvely falát sikamlóssá téve nagymértékben csökkenti a kettő között fellépő súrlódást, ezzel a szülés minden egyes résztvevőjének nagy segítséget jelent.

 

  • Nos, ha egy szűk járaton át kell jutnia egy tíz centiméter átmérőjű fejecskének, az akár maradandó változásokat is okozhat a járat falán- valami ilyesmi történik a hüvelyben is. Ha ez sikamlós közegben zajlik, akkor a hüvely könnyebben visszaáll az eredeti állapotába, és nem kell tartani például a hüvelyfal lesüllyedésétől, ami a későbbiekben inkontinenciát; vizelet- vagy akár széklet-visszatartási nehézségekhez is vezethet attól függően, hogy a hüvelynek mely része sérül.

 

Gátmasszázshoz

  • Sok szülésznő állítja, hogy a rendszeres, helyes technikával végzett gátmasszírozás elősegíti az érintett terület rugalmasságát. Alkalmazásával elkerülhetőek az esetleges szakadások, talán a gátmetszés is.

 

  • Szülés alatt tiszta orbáncfűolajat használjunk a gátmasszázshoz, mivel az rögtön ellazítja az izmokat, ugyanakkor fertőtlenít, sterilizál, vérzést csillapít, az érzékeny idegvégződések kezelésére alkalmas, enyhén síkosít.

 

Gátmasszázs rövid leírása

  • Síkosítsd be az ujjadat és a gát területét. A masszírozandó terület a hüvelybemenet és a végbélnyílás közötti rész. Helyezd a hüvelykujjadat a hüvelybe, és U alakú mozdulatokkal próbáld lefelé nyújtani lassan, közben a hüvely peremét enyhén masszírozgasd. Ismételd a mozdulatsort egymás után többször, egyre erősödve, a hüvelybemenetet egyre inkább a végbél felé, és oldalra eltolva. Akkor csinálod jól, ha a lefelé történő nyomások alkalmával égető, feszítő érzést tapasztalsz. Ekkor nem szabad abbahagyni, hanem a tolás megtartásával a hüvelyperemet tovább kell masszírozni, amíg az égető érzés el nem múlik. A rendszeres masszírozás, nyújtás alkalmával megtapasztalod, hogy viszonylag rövid idő alatt a hüvely mérete 4-5 ujjnyira is tágítható, ami kb. fele akkora, mint a babóca buksija.
About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.