Reflexológia

A reflexológia a terméketlenség/termékenységnövelés kezelésében alkalma­zott hagyományos gyógymódok egyik legkedveltebb alternatív kiegészítése.


Kiknek ajánlott?

  • A reflexológia előnyösen befolyásolhatja mindazokat a tényezőket, amelyek szerepet játszhatnak a terhes­ség kialakulásában, vagy amelyek gátolják annak létrejöttét – javítja a belső nemi szervek vér- és nyirokkeringését, enyhíti a stresszt, segíti a hormonális egyensúly beállását. Ez utóbbinak a megtermékenyülésben és a terhesség kiviselésében kiemelten fontos szerepe van, ezért egy jó reflexológus az agy­alapi mirigy és a petefészkek vetületi pontjaira min­dig nagy figyelmet fordít, és különböző technikákkal igyekszik azok működését stimulálni.

 

Hogyan működik?

  • A reflexológia lényege, hogy a test bizonyos funkciói a tenyér és a talp meghatározott területeire vetülnek, és az utóbbiak fizikális ingerlése (masszázs) révén befolyásolhatók. Betegséget, stresszt, traumát követően a szervezet energia-egyensúlya felborul, egyes életfontosságú szabályozási körök blokk alá kerülnek. A reflexológia ezeket szabadítja fel, így állítva helyre az egészséges állapotot.

 

  • Az egyes szerveket képviselő területek a kezeken és a lábakon meghatározott rendben – akár egy tér­kép – foglalnak helyet. A jobb testfél szervei a jobb tenyéren és talpon, a bal testfélé értelemszerűen az ellenoldaliakon. A sokat tanult, érzékeny kezű, gya­korlott reflexológus tévedhetetlenül megtalálja eze­ket a pontokat, és képes már néhány kezeléssel hely­reállítani az energiaáramlást. Munkája nyomán csök­ken a feszültség javul a keringés, gyorsul a toxinok ürülése. Maga a kezelés – azon túl, hogy igen haté­kony- pihentet, ellazít.
About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.